Матрак ОГНЕУСТОЙЧИВ за пушачи

Матракът препоръчан за всички пушачи трябва да е огнеустойчив. Според последните статистики на нещастните случай на загинали от пожар се доказва, че най-големия брой е от заспали пушачи. Падналата цигара възпламенява матрака и от там целия дом.

Повечето огнеустойчиви матраци се правят от специални химикали, които могат дори да понесат удари с горящи факли за няколко минути. Въпреки, че някой конкуренти твърдят, че подобен род матраци били токсични те са силно за препоръчване на върлите пушачи.

От друга страна тези матраци се правят с покритие, което няма да остави следа на изгорено ако ви падне угарката, така че може свободно да си пушите в леглото.

Латексовите,  каучукови, синтетични дунапренови матраци, като тези с мемори пяна имат висока якост и днес и помагат на хората да спят по-добре през нощта.

В САЩ има закон изискващ матраците да не се възпламеняват от горяща цигара и да не се  запали след като са били изложени на 12 инчов широк пламък на страни в продължение на 50 секунди, а едновременно 10 инчов широк пламък на върха за 70 секунди.

В ЕС е малко по-сложно и някой материи за направа на матраци в САЩ са забранени защото според европейците мислят, че са токсични.

В България се спазват правилата на Европейския съюз, но ако попитате отзивчивите консултант продавачи на борса за матраци Мим лесно ще намерите заместител и приятен матрак за пушачи в който да си спите сладко и безопасно. Успех.

Also read...

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>