Какъв матрак да изберем, с пружина, мемори пяна или латекс?

Ако се чудите дали да си вземете класически пружинен матрак или модерен матрак с мемори пяна, задължително прочетете тази статия. Много от търговците на матраци препоръчват броя на пружините да е над 390 за да се чувствате удобно. С други думи твърдят, че броя на пружините означава повече комфорт, но това не е непременно вярно. Освен това, разликата в усещането е толкова малка, че би било трудно да се забележи.

Плюсовете на тези матраци са разнообразната твърдост за всеки вкус и най-вече цената за всеки джоб. Основния недостатък е, че след известно време материала остарява и може да се събудите с болки в гърба.

Все пак за някой, който е с наднормено тегло, пружинни матраци могат да предлагат по-твърда подкрепа, което ги прави по- добри за хора с болки в гърба.

Новия хит на съвремието е мемори пяната. Матраците от пяна с памет са все по-популярни и в България. Те са направени от слоеве с различни плътности на пяна, които отговарят на тегло и температура и са известни с върховно удобство, тъй като приемат контура на специфичната форма на тялото.

Плюсове: чрез приемане формата на тялото, което се мести през нощта, пяната с памет намалява точките на натиск и облекчава болката. Мемори пяната също поглъща движенията, така че ако спите с партньор, не му нарушавате спокойствието.

Минусите на пяната с памет са, че тези матраци са чувствителни на температура, омекване и формоване с топлината на тялото, те могат да ви накарат да се чувствате изключително горещо през нощта.

С други думи ако хронична умора или някакъв вид болка в мускулите, тогава матрак пяна с памет ще работят добре за вас, ако приемем, че не е нужно да ршавате въпроса с температурата.

Може да намерите и комбинирани решения изработени от латекс.  Латексовите матраци са изработени от синтетичен каучук и са известни с това, че предоставят много твърда, подскачаща подкрепа, която е равномерна в цялото легло.

С други думи прожинира, но предоставя плюсовете на мемори пяната. Ако не ви харесва усещането за твърд матрак, латекс, вероятно не е най-правилният избор за вас, но това е най-доброто при болки в гърба от които страдат една трета от хората.

Also read...

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>